Jolliette - Healthy food

Filter

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond ontbijten doe je zo

March 13 2022
Maak er een gewoonte van om te ontbijten met onze eenvoudige ontbijttips om de eetlust van zelfs de moeilijkste ontbijters te stimuleren. Geen honger in de ochtend? Te weinig tijd? Onze gezonde lekkernijen zullen je verleiden om het plezier van het ontbijt te herontdekken.
Gezond eten? Wij kiezen voor de mediterrane manier

Gezond eten? Wij kiezen voor de mediterrane manier

February 13 2022

Voor het vijfde jaar op rij kwam het mediterrane dieet als eerste over de finish in de jaarlijkse race voor het beste dieet, volgens U.S. News & World ReportTalrijke studies hebben aangetoond dat het mediterrane dieet het risico op diabetes, hoog cholesterol, dementie, geheugenverlies, depressie en borstkanker kan verminderen. Het dieet, dat meer een eetstijl is dan een beperkt dieet, is ook in verband gebracht met sterkere botten, een gezonder hart en een langer leven.  Het mediterrane dieet benadrukt het eten van fruit, groenten, volle granen, bonen, noten, peulvruchten, olijfolie en smaakvolle kruiden en specerijen; vis en zeevruchten minstens een paar keer per week; en gevogelte, eieren, kaas en yoghurt met mate, terwijl je snoep en rood vlees best bewaart voor speciale gelegenheden. 

Wereldkankerdag: wat betekent gezond eten?

Wereldkankerdag: wat betekent gezond eten?

February 4 2022
Wereldkankerdag staat elk jaar op 4 februari op de agenda om het bewustzijn over kanker te vergroten en de preventie, opsporing en behandeling ervan aan te moedigen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan ten minste een derde van de kankers worden voorkomen, wat ons alle reden geeft om te pleiten voor gezonde levenskeuzes en preventiestrategieën om het risico op het ontwikkelen van kanker te verminderen.
15 tot 25 gram noten en zaden per dag

15 tot 25 gram noten en zaden per dag

January 18 2022
Klein maar krachtig, noten leveren bij elke hap een boost van nuttige voedingsstoffen. Het eten van noten behoort tot 1 van onze 5 tips naar minder stress en meer vitaliteit. Begin met je een weg te banen naar een betere gezondheid. 
Laat je bord leiden tot minder stress en meer vitaliteit

Laat je bord leiden tot minder stress en meer vitaliteit

December 12 2021
Er zijn tal van factoren waardoor gezond eten een ingewikkelde zaak lijkt. Maar het hoeft niet zo overweldigend te zijn. In plaats van te proberen de manier waarop je eet te herzien, werkt het om voor kleinere veranderingen te gaan.
Bloemkoolallures

Bloemkoolallures

December 5 2021
Wij maakten een gerechtje met bloemkool op 3 verschillende wijzen: bloemkoolcrème met zeeduivel, rucola en parmesan, gedecoreerd met geschaafde bloemkool en bloemkoolrijst.
De smaakgrenzen van yoghurt verleggen

De smaakgrenzen van yoghurt verleggen

November 7 2021
Het mooie van yoghurt is zijn veelzijdigheid en voor elk wat wils en elke gelegenheid, of het nu gaat om ontbijt, een snack of een zoete traktatie. Deze veelzijdigheid wordt ook bereikt door een scala aan smaken. We zijn altijd op zoek naar unieke combinaties en gaan graag verder dan de verwachte smaken. 
Minder suiker eten is een van de beste dingen voor jouw gezondheid

Minder suiker eten is een van de beste dingen voor jouw gezondheid

November 3 2021
Velen willen een leven dat gezonder is voor onszelf en het milieu, deze reis begint vaak met eten en drinken.Het meest gezonde voedsel gaat door je eigen handen. Ook al bevat oma's worteltaart misschien meer calorieën of suiker dan waar je je prettig bij voelt, je kunt het recept aanpassen aan je behoeften. 
Hoe de keuken je zorgzamer, gelukkiger en creatiever kan maken

Hoe de keuken je zorgzamer, gelukkiger en creatiever kan maken

October 19 2021

Als iemand die graag met nieuwe dingen experimenteert, wekte mijn keuken mijn creativiteit naar een hoger niveau. Daar kan ik mijn hoofd leegmaken en opent mijn geest zich. Door mijn inspiratie vrij te laten stromen zie ik steeds opnieuw verschillende nieuwe mogelijkheden in zowel mijn dagelijkse job als in het dagelijkse leven.

Meer van het goede en minder van het slechte

Meer van het goede en minder van het slechte

September 4 2021
Mensen willen meer dan ooit gezond leven. En terwijl de verwachtingen van ons over gezondheid blijven evolueren, blijft voeding een belangrijke rol spelen in een gezonde levensstijl. Gezondheid gaat niet langer alleen gaat over het verwijderen van ingrediënten die als 'slecht' worden beschouwd - het gaat ook om het toevoegen van ingrediënten die gezondheid en welzijn ondersteunen. 
Een zwak voor zomers gegrilde groenten

Een zwak voor zomers gegrilde groenten

June 25 2021
Ja, groenten eten kan heerlijk (en makkelijk) zijn. Wij geloven in de magie van de gezonde keuken en concentreren ons op de meest natuurlijke ingrediënten om zowel lichaam als geest te voeden. We steken een tandje bij om jou van deze kleurrijke gegrilde groenten het water in de mond te doen lopen. Gegrilde groenten zijn een ideale manier om aan onze 3 porties groenten per dag te komen. Met grillen maximaliseer je de smaak en tover je een geweldige groenteschotel op tafel met minimale inspanning. Niemand verzamelt zich rond een fornuis om je broccoli te zien koken of stomen. Maar schroei die broccoli boven een heet vuur op de grill, en jullie worden allebei sterren van de show. Ontdek de mogelijkheden voor een gemakkelijk bijgerecht dat perfect bij bijna alles past.
Ken jij de gezonde betekenis achter de kleur van groenten en fruit?

Ken jij de gezonde betekenis achter de kleur van groenten en fruit?

May 15 2021
Als u op zoek bent naar een manier om uw maaltijden levendiger en gezonder te maken, hoeft u niet verder te zoeken dan het gangpad van uw supermarkt. Daar vind je een regenboog van groenten en fruit - van het lichtste wit tot het helderste oranje en het diepste paars. Groenten en fruit, ze houden ons gezond en voegen variatie, smaak en textuur aan onze voeding. Met zoveel kleurrijke groenten en fruit om uit te kiezen, en met zoveel manieren om ervan te genieten, zul je merken dat het gemakkelijk is om een ​​'kleurrijk' eetpatroon te creëren dat voedzaam en heerlijk is. De voordelen zijn enorm. Toch eten volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de meesten van ons niet genoeg groenten en fruit. We zouden elke dag minstens 400 g moeten consumeren om hun gezondheids- en voedingsvoordelen te plukken.
creatief met yoghurt

Wees creatief met yoghurt want het is goed voor u

April 12 2021

Al maken we er graag gebruik van, yoghurt is niet alleen voor het ontbijt. Eigenlijk gebruiken we het in alles, omdat het absoluut goed voor je is. Of het nu gaat om het geven van een rijke diepte aan een saus of voor een smeuïg stukje kip, yoghurt is onmisbaar in onze gezonde koelkast. We houden van Griekse yoghurt zonder toegevoegde suikers of kleurstoffen.

Onze keukenprincipes

Ontdek onze keukenprincipes

April 7 2021

Een grote deel van mijn tijd heb ik in opdracht geschreven, het ging altijd over gezondheid. Concepten, speeches, blogs, artikels, opiniestukken, filmscripts voor bedrijven en hun leiders. Iets wat ik altijd heel graag heb gedaan. Bij de keuken van Jolliette schrijf ik ook soms, maar in eigen naam dan. Heel soms kleine artikeltjes op onze blog als ik er de tijd voor vind. Vandaag heb ik er toch even tijd voor gemaakt omdat deze dag – Wereldgezondheidsdag uitgeroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie – belangrijk is voor ons. Ik schrijf vandaag even neer wat gezondheid betekent voor de keuken van Jolliette. Het brengt me terug naar onze start begin 2020, naar ons eenvoudige idee van 'een goede gezondheid start met gezonde voeding'.

Fleur je keuken op met kurkuma

Fleur je keuken op met kurkuma

March 23 2021

Bij de keuken van Jolliette zijn we altijd op zoek naar het creëren van een superbord vol met verschillende gezonde, kleurrijke en smaakvolle voedingsmiddelen. Op regelmatige basis lichten we een ingrediënt uit dat we vaak gebruiken. Vandaag hebben we het over kurkuma. 

Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

March 15 2021
Er wordt aanbevolen om een tot twee keer per week vis of schaal-en schelpdieren te eten, waarvan een keer vette vis. Waarom? Een voeding met te weinig omega 3-vetzuren uit vis en schaal- en schelpdieren wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Een portie van 120 tot 130 g vis (rauw gewogen) volstaat.
Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

February 3 2021
We kunnen ons kankerrisico niet elimineren door bepaald voedsel te eten. Maar als we ons concentreren op het eten van een gezond en evenwichtig dieet en het behouden van een gezond gewicht, komt u een heel eind bij het verminderen van uw risico.
Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

October 15 2020
Vechten tegen kanker is een essentieel onderdeel van de bestaansreden van Jolliette. Van bij het begin onderschrijven we de doelstelling van de VN om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan ziekten zoals kanker met een derde in te perken onder andere via preventie en behandeling. Wij vinden dat ook kleine acties een verschil kunnen maken. Bij Jolliette zetten we in op gezonde voeding en een gezond leven waarin we onze plannen en dromen kunnen waarmaken.
Basilicum is best goed voor jou

Basilicum is best goed voor jou

July 8 2020
Basilicum is één van mijn favoriete kruiden. Je hebt genoeg redenen om elk blad van een basilicumbos te gebruiken, want het is echt goed voor jou. Ik heb  enkele wetenschappelijke onderzoeken bestudeerd over basilicum. De hoge niveaus van antioxidanten en mineralen in basilicum zorgen er echt voor dat basilicum aanzienlijke gezondheidsvoordelen heeft. Het is wel niet helemaal duidelijk welke hoeveelheden basilicum moet worden gebruikt om zijn gezondheidsvoordelen te behalen. Niettemin is basilicum een geweldige aanvulling op elke keuken en geeft zowel smaak als persoonlijkheid aan veel gerechten.
Aardbeien: Jolliette's best summer friend

Aardbeien: Jolliette's best summer friend

June 26 2020
Aardbeien zijn niet weg te slaan uit de keuken van Jolliette. Omdat ze erg gezond zijn, vol smaak en laag in calorieën. Volgende week serveren we heerlijke aardbeicreaties, met een mooie verzameling aan aardbeigerechten. Hiermee halen we het beste uit dit heerlijke zomerfruit.
Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

June 16 2020
Veel koks denken na over hoe eten smaakt en eruit ziet. Ik ook en ik wil graag een extra dimensie toevoegen en nadenken over hoe voedsel ons laat voelen. En weet je wat ik me realiseerde, meestal zijn het de groentende vruchten en de kruiden die ons een goed gevoel geven en die grote voordelen hebben voor onze gezondheid.