Nieuws

Filter

Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

February 3 2021
We kunnen ons kankerrisico niet elimineren door bepaald voedsel te eten. Maar als we ons concentreren op het eten van een gezond en evenwichtig dieet en het behouden van een gezond gewicht, komt u een heel eind bij het verminderen van uw risico.
De visie achter ons ontbijt

De visie achter ons ontbijt

January 27 2021
Veel mensen laten zich culinair verwennen 's avonds op restaurant. De creativiteit en innovatie daar is enorm aanwezig. Het week-endontbijt - thuis of op locatie - is doorgaans een heel traditionele maaltijd met pistoleetjes, croissant, koffiekoeken, het traditionele beleg, wat eitjes, misschien wat fruit en een fruitsapje. Je ziet ook wel wat nieuwigheden zoals smoothie bowls en avocado toasts. Doorgaans is het aanbod en ingrediënten beperkt. Vandaag de dag niet in de hoeveelheid aanbieders maar vooral in de menukeuze. 
de kleurrijke accenten van de keuken van Jolliette in 2021

De kleurrijke accenten die we gaan leggen in 2021

January 4 2021

Dit jaar zal alle kleuren van de regenboog krijgen als het aan de keuken van Jolliette ligt. Nog meer zal onze nadruk liggen op groenten en fruit. Niet in het minst omdat 2021 door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tot International Year of Fruits and Vegetables (IYFV). In de huidige gezondheidscrisis waarmee we over de hele wereld worden geconfronteerd, is het promoten van gezonde voeding om ons immuunsysteem te versterken en ziekten te voorkomen meer dan ooit relevant.

Wacht niet tot het perfect is

Wacht niet tot het perfect is

December 8 2020
Als u wacht tot u klaar bent, gaat u nooit aan de slag. De beste tijd om in actie te komen is altijd wanneer u zich een beetje onvoorbereid voelt. Een jaar geleden voelde als de beste tijd om in actie te komen en aan de reis van Jolliette te beginnen. Ik wachtte niet tot alles klopte. Ik geloofde dat als je je droom volgt, hij de weg weet. Een jaar geleden was het juiste moment om het te doen. Ik presenteerde vandaag een jaar geleden mijn nieuwe project, de keuken van Jolliette.
Vacature chauffeur V-M-X flexi-job deeltijds op oproepbasis

Vacature chauffeur V-M-X flexi-job deeltijds op oproepbasis

November 24 2020
Je werkt als chauffeur voor een bloeiend bezorgrestaurant in de regio van Lichtaart (Kasterlee). Je volgt de vooraf opgestelde route via GPS met verschillende stops en dit vooral in de provincie Antwerpen en bij uitbreiding in gans Vlaanderen.
Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

October 15 2020
Vechten tegen kanker is een essentieel onderdeel van de bestaansreden van Jolliette. Van bij het begin onderschrijven we de doelstelling van de VN om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan ziekten zoals kanker met een derde in te perken onder andere via preventie en behandeling. Wij vinden dat ook kleine acties een verschil kunnen maken. Bij Jolliette zetten we in op gezonde voeding en een gezond leven waarin we onze plannen en dromen kunnen waarmaken.
Elegantie en gastvrijheid die nog lang zal worden gekoesterd en herinnerd

Elegantie en gastvrijheid die nog lang zal worden gekoesterd en herinnerd

September 1 2020
Jolliette is ontworpen om elegantie en gastvrijheid te brengen die nog lang zal worden gekoesterd en herinnerd. Ik ben blij dat het wordt opgemerkt. We zijn niet van plan om maaltijden te koken, een snelle snack of een doordeweekse zakelijke bijeenkomst te verzorgen. Mijn plan voor Jolliette is om te zorgen voor het welzijn, gezondheid en geluk van onze gasten.
Basilicum is best goed voor jou

Basilicum is best goed voor jou

July 8 2020
Basilicum is één van mijn favoriete kruiden. Je hebt genoeg redenen om elk blad van een basilicumbos te gebruiken, want het is echt goed voor jou. Ik heb  enkele wetenschappelijke onderzoeken bestudeerd over basilicum. De hoge niveaus van antioxidanten en mineralen in basilicum zorgen er echt voor dat basilicum aanzienlijke gezondheidsvoordelen heeft. Het is wel niet helemaal duidelijk welke hoeveelheden basilicum moet worden gebruikt om zijn gezondheidsvoordelen te behalen. Niettemin is basilicum een geweldige aanvulling op elke keuken en geeft zowel smaak als persoonlijkheid aan veel gerechten.
Aardbeien: Jolliette's best summer friend

Aardbeien: Jolliette's best summer friend

June 26 2020
Aardbeien zijn niet weg te slaan uit de keuken van Jolliette. Omdat ze erg gezond zijn, vol smaak en laag in calorieën. Volgende week serveren we heerlijke aardbeicreaties in onze Strawberry Summer Diner Box, met een mooie verzameling aan aardbeigerechten. Hiermee halen we het beste uit dit heerlijke zomerfruit.
Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

June 16 2020
Veel koks denken na over hoe eten smaakt en eruit ziet. Ik ook en ik wil graag een extra dimensie toevoegen en nadenken over hoe voedsel ons laat voelen. En weet je wat ik me realiseerde, meestal zijn het de groentende vruchten en de kruiden die ons een goed gevoel geven en die grote voordelen hebben voor onze gezondheid.
Eindeloze mogelijkheden

Eindeloze mogelijkheden

May 14 2020
Het aantal kookboeken die ik heb kan je op 1 hand tellen. Vooral omdat ik graag mijn eigen ding doe. Toch kon ik het niet laten enkele weken geleden om het boek te bestellen van top-banketbakker Dominique Ansel. Hij is de chef en eigenaar van gelijknamige bakkerijen in New York, London, Los Angeles en Hong Kong. Hier haal ik op zondag mijn croissants als ik in New York vertoef