Jolliette - Healthy food

Filter

RECEPT: zachte wafeltjes zonder suiker en lactose

RECEPT: zachte wafeltjes zonder suiker en lactose

June 6 2021
Regelmatig testen we bij de keuken van Jolliette recepten uit, of we experimenteren met een gezondere vorm van bestaande recepten. Op zondag hebben we vaak zin iets zoets. In de lekkerste wafeltjes van ons Moeke. Onze dochter heeft lactose-intolerantie, we maakten speciaal voor haar een variant zonder lactose en vervingen de suiker door een gezondere variant. Hiermee zijn onze wafeltjes lekker zoet. Probeer dit recept eens en combineer het zeker met een portie rood fruit. Zo kom je aan 1 van je 2 porties fruit per dag (denk ook aan je 3 porties groenten). Kies voor een mix van bessen zoals blauwe bessen en aardbeien.
Ken jij de gezonde betekenis achter de kleur van groenten en fruit?

Ken jij de gezonde betekenis achter de kleur van groenten en fruit?

May 15 2021
Als u op zoek bent naar een manier om uw maaltijden levendiger en gezonder te maken, hoeft u niet verder te zoeken dan het gangpad van uw supermarkt. Daar vind je een regenboog van groenten en fruit - van het lichtste wit tot het helderste oranje en het diepste paars. Groenten en fruit, ze houden ons gezond en voegen variatie, smaak en textuur aan onze voeding. Met zoveel kleurrijke groenten en fruit om uit te kiezen, en met zoveel manieren om ervan te genieten, zul je merken dat het gemakkelijk is om een ​​'kleurrijk' eetpatroon te creëren dat voedzaam en heerlijk is. De voordelen zijn enorm. Toch eten volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de meesten van ons niet genoeg groenten en fruit. We zouden elke dag minstens 400 g moeten consumeren om hun gezondheids- en voedingsvoordelen te plukken.
We gaan onze kaarten herschudden

We gaan onze kaarten herschudden

May 7 2021

De langverwachte (gedeeltelijke) opening van de horeca is er eindelijk! Let’s face it, het liefst van al eten we op restaurant voor de full experience en met de gastvrijheid van de horecaondernemers. Nu dit stilletjesaan allemaal weer kan en onze klanten lekker buiten kunnen gaan genieten van een hapje en een drankje, gaan wij dit ook doen en vinden wij het tijd voor een pauze bij de keuken van Jolliette en gaan we onze kaarten herschudden. 

creatief met yoghurt

Wees creatief met yoghurt want het is goed voor u

April 12 2021

Al maken we er graag gebruik van, yoghurt is niet alleen voor het ontbijt. Eigenlijk gebruiken we het in alles, omdat het absoluut goed voor je is. Of het nu gaat om het geven van een rijke diepte aan een saus of voor een smeuïg stukje kip, yoghurt is onmisbaar in onze gezonde koelkast. We houden van Griekse yoghurt zonder toegevoegde suikers of kleurstoffen.

RECEPT: Gegrilde zalm in 't groen met zoete aardappel

RECEPT: Gegrilde zalm in 't groen met zoete aardappel

April 9 2021
We delen het recept van onze gegrilde zalm in't groen met zoete aardappel. Dit was het hoofdgerecht van het afgelopen maartmenu van de keuken van Jolliette.
Onze keukenprincipes

Ontdek onze keukenprincipes

April 7 2021

Een grote deel van mijn tijd heb ik in opdracht geschreven, het ging altijd over gezondheid. Concepten, speeches, blogs, artikels, opiniestukken, filmscripts voor bedrijven en hun leiders. Iets wat ik altijd heel graag heb gedaan. Bij de keuken van Jolliette schrijf ik ook soms, maar in eigen naam dan. Heel soms kleine artikeltjes op onze blog als ik er de tijd voor vind. Vandaag heb ik er toch even tijd voor gemaakt omdat deze dag – Wereldgezondheidsdag uitgeroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie – belangrijk is voor ons. Ik schrijf vandaag even neer wat gezondheid betekent voor de keuken van Jolliette. Het brengt me terug naar onze start begin 2020, naar ons eenvoudige idee van 'een goede gezondheid start met gezonde voeding'.

Fleur je keuken op met kurkuma

Fleur je keuken op met kurkuma

March 23 2021

Bij de keuken van Jolliette zijn we altijd op zoek naar het creëren van een superbord vol met verschillende gezonde, kleurrijke en smaakvolle voedingsmiddelen. Op regelmatige basis lichten we een ingrediënt uit dat we vaak gebruiken. Vandaag hebben we het over kurkuma. 

Jolliette goes the extra mile

Jolliette goes the extra mile

March 22 2021
Graag informeren we u dat we een proefproject zijn opgestart voor het leveren aan particulieren en bedrijven in gans Vlaanderen. In deze volgende fase proberen we meer mensen te laten genieten van ons creatief en gezond aanbod door te leveren op woensdag en zaterdag tussen 9u en 17u in Vlaanderen. Onze ontbijten vormen op deze nieuwe regeling een uitzondering, die blijven lokaal bezorgd in de ochtend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in de naburige postcodes. 
Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

March 15 2021
Er wordt aanbevolen om een tot twee keer per week vis of schaal-en schelpdieren te eten, waarvan een keer vette vis. Waarom? Een voeding met te weinig omega 3-vetzuren uit vis en schaal- en schelpdieren wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Een portie van 120 tot 130 g vis (rauw gewogen) volstaat.
Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

February 3 2021
We kunnen ons kankerrisico niet elimineren door bepaald voedsel te eten. Maar als we ons concentreren op het eten van een gezond en evenwichtig dieet en het behouden van een gezond gewicht, komt u een heel eind bij het verminderen van uw risico.
Wacht niet tot het perfect is

Wacht niet tot het perfect is

December 8 2020
Als u wacht tot u klaar bent, gaat u nooit aan de slag. De beste tijd om in actie te komen is altijd wanneer u zich een beetje onvoorbereid voelt. Een jaar geleden voelde als de beste tijd om in actie te komen en aan de reis van Jolliette te beginnen. Ik wachtte niet tot alles klopte. Ik geloofde dat als je je droom volgt, hij de weg weet. Een jaar geleden was het juiste moment om het te doen. Ik presenteerde vandaag een jaar geleden mijn nieuwe project, de keuken van Jolliette.
Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

October 15 2020
Vechten tegen kanker is een essentieel onderdeel van de bestaansreden van Jolliette. Van bij het begin onderschrijven we de doelstelling van de VN om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan ziekten zoals kanker met een derde in te perken onder andere via preventie en behandeling. Wij vinden dat ook kleine acties een verschil kunnen maken. Bij Jolliette zetten we in op gezonde voeding en een gezond leven waarin we onze plannen en dromen kunnen waarmaken.
Elegantie en gastvrijheid die nog lang zal worden gekoesterd en herinnerd

Elegantie en gastvrijheid die nog lang zal worden gekoesterd en herinnerd

September 1 2020
Jolliette is ontworpen om elegantie en gastvrijheid te brengen die nog lang zal worden gekoesterd en herinnerd. Ik ben blij dat het wordt opgemerkt. We zijn niet van plan om maaltijden te koken, een snelle snack of een doordeweekse zakelijke bijeenkomst te verzorgen. Mijn plan voor Jolliette is om te zorgen voor het welzijn, gezondheid en geluk van onze gasten.
Basilicum is best goed voor jou

Basilicum is best goed voor jou

July 8 2020
Basilicum is één van mijn favoriete kruiden. Je hebt genoeg redenen om elk blad van een basilicumbos te gebruiken, want het is echt goed voor jou. Ik heb  enkele wetenschappelijke onderzoeken bestudeerd over basilicum. De hoge niveaus van antioxidanten en mineralen in basilicum zorgen er echt voor dat basilicum aanzienlijke gezondheidsvoordelen heeft. Het is wel niet helemaal duidelijk welke hoeveelheden basilicum moet worden gebruikt om zijn gezondheidsvoordelen te behalen. Niettemin is basilicum een geweldige aanvulling op elke keuken en geeft zowel smaak als persoonlijkheid aan veel gerechten.
Aardbeien: Jolliette's best summer friend

Aardbeien: Jolliette's best summer friend

June 26 2020
Aardbeien zijn niet weg te slaan uit de keuken van Jolliette. Omdat ze erg gezond zijn, vol smaak en laag in calorieën. Volgende week serveren we heerlijke aardbeicreaties, met een mooie verzameling aan aardbeigerechten. Hiermee halen we het beste uit dit heerlijke zomerfruit.
Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

June 16 2020
Veel koks denken na over hoe eten smaakt en eruit ziet. Ik ook en ik wil graag een extra dimensie toevoegen en nadenken over hoe voedsel ons laat voelen. En weet je wat ik me realiseerde, meestal zijn het de groentende vruchten en de kruiden die ons een goed gevoel geven en die grote voordelen hebben voor onze gezondheid.