Aardbeien: Jolliette's best summer friend

Aardbeien: Jolliette's best summer friend

Aardbeien zijn niet weg te slaan uit de zomerkeuken van Jolliette. Omdat ze erg gezond zijn, vol smaak en laag in calorieën. Volgende week serveren we heerlijke aardbeicreaties, met een mooie verzameling aan aardbeigerechten. Hiermee halen we het beste uit dit heerlijke zomerfruit. Verder geven we graag enkele aardbeientips die je zelf kan toepassen.

Het beste

Aardbeien zijn misschien klein, maar ze zitten boordevol vezels, vitamines, mineralen en plantaardige voedingsstoffen, met antioxiderende eigenschappen. Ze krijgen hun felrode kleur van anthocyanines die het geheugen helpen verbeteren en ontstekingsremmend werken.

De aminozuren in aardbeien helpen het lichaam te beschermen tegen veroudering en ziekten. Aardbeien zijn een uitstekende bron van vitamine C voor een sterk immuunsysteem en bevatten veel mangaan om veerkrachtige botten op te bouwen. Ze bevatten vezels om het gewicht onder controle te houden en foliumzuur om de groei van cellen en weefsels te ondersteunen. Dat hebben we nodig, niet?

Aardbeien in de keuken

Aardbeien passen goed bij basilicum, rucola, munt, chocolade, yoghurt, ijs champagne, tomaten. Een klassieke truc is om ze te besprenkelen met een paar druppels balsamicoazijn van hoge kwaliteit. We geven je hieronder een paar tips uit de keuken van Jolliette.

Ideetjes van Jolliette

  • Maak een bessensalade van aardbeien, bosbessen, frambozen en braambessen, overgoten met een honing-limoendressing.
  • Voeg voor een verfrissende zomersalade aardbeien en noten toe aan een groene salade en serveer het met een balsamico-vinaigrette van Jolliette's aardbeienconfituur.

  • Rooster aardbeien in de oven met een vleugje honing oa voor wafels, pannenkoeken en ijs.

  • Combineer aardbeien en rabarber en voeg toe aan uw taartjes.

  • Meng aardbeien en plantaardige room met basilicumblaadjes of zwarte peper om de smaak van de aardbeien te versterken.  

Lees meer

Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond ontbijten doe je zo

Basilicum is best goed voor jou

Basilicum is best goed voor jou

Comments

Wees de eerste om feedback te geven
Alle commentaren worden goedgekeurd voor publicatie