Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

Groenten en fruit stelen de show in onze keuken

Veel koks denken na over hoe eten smaakt en eruit ziet. Ik ook en ik wil graag een extra dimensie toevoegen en nadenken over hoe voedsel ons laat voelen. En weet je wat ik me realiseerde, meestal zijn het de groenten, de vruchten en de kruiden die ons een goed gevoel geven en die grote voordelen hebben voor onze gezondheid.

In de hoofdrol 

Echt verse groenten en fruit in alle kleuren zijn altijd de eerste voor mij, in combinatie met echt goede kruiden en gezonde oliën. Ik ben enorm dol op de culinaire en wellness-mogelijkheden van groenten en fruit en ik verplaats ze naar de hoofdrol van mijn creaties. Veel van mijn gerechten hebben groenten of fruit in de hoofdrol. We doen nog wat eiwitten, ik hou van mijn vlees, ik hou van mijn vis, maar we eten alleen minder en betere kwaliteit, waardoor de groenten een kans krijgen om te schitteren.

Een simpel ingrediënt

Een van mijn concepten is dat we één simpel ingrediënt nemen en het op vier manieren serveren. Dat hebben we net met succes gedaan met witte asperges, nu komen we met aardbeien en daarna met tomaten. Aardbeien in de soep, in het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Aardbeien in de soep? Wacht tot je binnenkort het menu ziet. Dus ik selecteer een eenvoudig ingrediënt en vind vier creatieve manieren om ze te serveren. Het gaat er om bij mij om de groenten en fruit de sterren van de show te maken. Ook in mijn bakkerij, waar we gezondere desserts proberen te maken met minder suiker en vet, met fruit in de hoofdrol. Momenteel werk ik aan een dessertenbuffet op basis van kersen.

Gezondheid is onze eerste focus 

We wil graag werken rond gezondheid en een uitgebalanceerd aanbod creëren met meer natuurlijke, biologische en plantaardige producten. Als we gezond zijn, voelen we ons ook goed. En dat is de dimensie die ik wil toevoegen aan de keuken van Jolliette.

Lees meer

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond ontbijten doe je zo

Aardbeien: Jolliette's best summer friend

Aardbeien: Jolliette's best summer friend

Comments

Wees de eerste om feedback te geven
Alle commentaren worden goedgekeurd voor publicatie