De visie achter ons ontbijt

De visie achter ons ontbijt

In het ontbijt zijn er eigenlijk geen regels en geen grenzen. We laten je graag mee ontdekken hoe het week-endontbijt ook nog eens het leukst en creatief kan zijn.

Veel mensen laten zich culinair verwennen 's avonds op restaurant (of thuis nu). De creativiteit en innovatie daar is enorm aanwezig. Het week-endontbijt - thuis of op locatie - is doorgaans een heel traditionele maaltijd met pistoleetjes, croissant, koffiekoeken, het traditionele beleg, wat eitjes, misschien wat fruit en een fruitsapje. Je ziet ook wel wat nieuwigheden zoals smoothie bowls en avocado toasts. Doorgaans is het aanbod en ingrediënten beperkt. Vandaag de dag niet in de hoeveelheid aanbieders maar vooral in de menukeuze. 

Ontbijt naar culinair niveau

Onze ambitie is om het ontbijt naar een ander niveau te trekken. Enkele malen per jaar willen we het culinaire, het gastronomische in ons ontbijt verwerken. Zoals binnenkort met ons culinair Valentijnsontbijt. Onze inspiratie komt duidelijk van andere dagdelen. De namiddagsmaken worden gemengd met de avond- en ochtendsmaken.  We gaan daar in groeien en onze klanten gaan de vooruitgang merken. We hebben heel veel terugkerende klanten en we proberen ervoor te zorgen dat ze nooit het zelfde krijgen en er altijd een vernieuwd aanbod is.

All day breakfast

Met Valentijn gaan we zelfs ons culinaire ontbijt een hele dag aanbieden. Enerzijds door de grote interesse in ons product, zo kunnen we meer mensen verrassen. Maar anderzijds identificeren sommige mensen zich later op de dag eerder met het ontbijt. Het culinaire Valentijnsontbijt kan je eigenlijk eten in elk deel van de dag. We maken een mooi versie van Eggs Benedict met Sint-Jacobsvruchten en gaan dit overgieten met een slanke Hollandaisesaus. Een gezonde versie ervan. Zeer veel aandacht zal gaan naar de presentatie. Daarbij krijgen onze gasten nieuw ontwikkelde briochebroodjes op basis van yoghurt. We zijn zot van brioche, maar proberen in onze ambitie om het vrij gezond te houden de slechte eigenschappen zo veel mogelijk te verwijderen of te vervangen door alternatieven. In het Flora fromagerie bord gaan we een schilderij maken van slim uitgekozen kazen en serveren die met een huisgemaakte baguette van vijgen. Als kers op de taart komen we met een visueel zeer aantrekkelijk smaakbommetje, onze passion mousse. 

Wekelijks week-endontbijt

Ook bij ons wekelijks week-endontbijt drijven nieuwe ideeën ons aanbod aan. We veranderen de eierbereiding  - roerei of gebakken, heel ei of gewoon wit - en combineren dat met allerlei soorten groenten, granen, vlees, vis of kaas. Daarna kan het worden gekruid met een saus. Binnenkort variëren ook onze ontbijten van maand tot maand en gaan er invloeden zijn van over heel de wereld. 

Zero sugar

Het is ook onze ambitie om dit jaar nog alle suiker uit onze keuken te bannen. Voor veel van onze producten gebruiken we al natuurlijke suikervervangers. Sommige recepten moeten we nog aanpassen en hebben nog suiker omdat de kwaliteit van sommige producten achteruit gaat en nog niet op punt staat. Er is veel in beweging in onze keuken, we willen onze eigen stempel drukken en passen dat ook toe op het ontbijt. Er zijn veel manieren om van Jolliette te genieten en elke maand verrassen we onze klanten met iets anders. 

Lees meer

de kleurrijke accenten van de keuken van Jolliette in 2021

De kleurrijke accenten die we gaan leggen in 2021

We gaan onze kaarten herschudden

We gaan onze kaarten herschudden

Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

Comments

Wees de eerste om feedback te geven
Alle commentaren worden goedgekeurd voor publicatie