Wacht niet tot het perfect is

Wacht niet tot het perfect is

Als u wacht tot u klaar bent, gaat u nooit aan de slag. De beste tijd om in actie te komen is altijd wanneer u zich een beetje onvoorbereid voelt. Een jaar geleden voelde als de beste tijd om in actie te komen en aan de reis van Jolliette te beginnen. Ik wachtte niet tot alles klopte. Ik geloofde dat als je je droom volgt, hij de weg weet. Een jaar geleden was het juiste moment om het te doen. Ik presenteerde vandaag een jaar geleden mijn nieuwe project, de keuken van Jolliette.

Ik heb geleerd dat er altijd uitdagingen, obstakels en minder dan perfecte omstandigheden zullen zijn. Was mijn project perfect van bij het begin, nee dat was het niet en is het nog steeds niet, maar het was goed genoeg om te starten en te beginnen feedback verzamelen en een betere versie te maken. De beroemde uitspraak van Reid Hoffman, de oprichter van LinkedIn, is: "Als je je niet schaamt voor de eerste versie van je product, ben je te laat op de markt."

Een jaar later werken we nog steeds aan een betere versie van Jolliette. Ik heb in het voorbije jaar lang niet alle producten gemaakt die ik wilde maken, onze website is nog niet helmaal af, we hebben nog niet het logistieke netwerk dat we nodig hebben en de perfecte keuken. So be it! Wat hebben we al wel, een bestaansreden, een toegangskaart tot de volgende ronde door het enthousiasme van veel klanten die graag deel uitmaken van ons werk in uitvoering, een evolutie van een verhaal waaraan we elke dag met plezier schrijven. Het verhaal van een keuken spreekt de mensen aan. Daar ben ik blij om en al de rest volgt.

Bij de presentatie een jaar geleden legde ik het symbool van Jolliette uit dat bestaat uit 8 onderdelen. Het staat voor de thema's waarmee Jolliette aan de slag gaat en waar we aandacht aan schenken. 

  • Gezonde voeding: voeding is onze grootste inzet. Tegelijkertijd is wat we eten slechts één ingrediënt om een gezond mens te maken. 
  • Warm nest: wie kan terugvallen op een warm nest, voelt zich beter. Het is de basis van waaruit je kinderen uitvliegen, het startpunt van hun geluk. 
  • Vrienden en omgeving: verbonden zijn met anderen is een noodzakelijk ingrediënt voor onze gezondheid, net als voedsel, water, lucht, slaap en beweging.
  • Doel: als we ons doel begrijpen en onze unieke talenten daarvoor inzetten, kunnen we onze creatieve energie ontketenen, onze eigenaardigheden omarmen en genieten van een vreugdevol leven. 
  • Dromen: durf te dromen. Dromen zijn belangrijk voor jouw geluk. Je keuzestress is een stuk lager als je duidelijk voor ogen hebt welke stappen je dient te nemen om je droom te realiseren.
  • Mentale gezondheid: draag ook zorg voor jouw eigen mentale gezondheid. Goed in je vel zitten is belangrijk voor iedereen. 
  • Goed gevoel: zorg goed voor jezelf, met voldoende slaap, weinig stress en voldoende ontspanning. Geniet vooral van de kleine dingen die op je pad komen, een zonnige dag, een deuntje muziek, het wisselen van de seizoenen, ...

Veel van de thema's die deel uitmaken van Jolliette zijn nog belangrijker geworden om met de huidige uitdagingen om te gaan. We hopen in 2021 deze thema's verder vorm en invulling te geven. En binnenkort, na de feestdagen en een beetje vakantie komen we met ons nieuwe aanbod, met aantrekkelijke producten in verschillende categorieën. Er is wel 1 bepaalde categorie waarin we een stapje verder gaan. Meer daarover volgend jaar!  

Lees meer

Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Hoe de keuken je zorgzamer, gelukkiger en creatiever kan maken

Hoe de keuken je zorgzamer, gelukkiger en creatiever kan maken

Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

Comments

Wees de eerste om feedback te geven
Alle commentaren worden goedgekeurd voor publicatie