Wereldkankerdag: wat betekent gezond eten?

Wereldkankerdag: wat betekent gezond eten?

Wereldkankerdag staat elk jaar op 4 februari op de agenda om het bewustzijn over kanker te vergroten en de preventie, opsporing en behandeling ervan aan te moedigen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan ten minste een derde van de kankers worden voorkomen, wat ons alle reden geeft om te pleiten voor gezonde levenskeuzes en preventiestrategieën om het risico op het ontwikkelen van kanker te verminderen.

Gezond eten betekent het eten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen die je de voedingsstoffen geven die je nodig hebt om je gezondheid te behouden, je goed te voelen en energie te hebben. Deze voedingsstoffen omvatten eiwitten, koolhydraten, vet, water, vitamines en mineralen.

Het eten van een verscheidenheid aan kleurrijke groenten en fruit en volle granen, en het vermijden of beperken van rood en verwerkt vlees, met suiker gezoete dranken en sterk bewerkte voedingsmiddelen zijn enkele van de geadviseerde veranderingen in uw levensstijl.

Voeding is voor iedereen belangrijk. In combinatie met lichamelijk actief zijn en een gezond gewicht behouden, is goed eten een uitstekende manier om uw lichaam sterk en gezond te houden. Wat u eet, kan uw immuunsysteem, uw humeur en uw energieniveau beïnvloeden.

Geen enkel voedsel of dieet kan voorkomen dat u kanker krijgt. Hoewel onderzoekers nog steeds de effecten van het eten van ongezond voedsel op kanker en het risico op hervatting bestuderen, weten we dat overgewicht een risicofactor is voor kanker en andere aandoeningen. In dit gedeelte leert u hoe u kunt eten op een manier die uw lichaam zo gezond mogelijk houdt.

In dit gedeelte kunt u lezen gezonde voeding:

Lees meer

15 tot 25 gram noten en zaden per dag

15 tot 25 gram noten en zaden per dag

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond eten? Wij kiezen voor de mediterrane manier

Gezond eten? Wij kiezen voor de mediterrane manier

Comments

Wees de eerste om feedback te geven
Alle commentaren worden goedgekeurd voor publicatie