Recepten

Filter

RECEPT: Panzanella salade

RECEPT: Panzanella salade

August 13 2021
Nu de temperaturen weer wat hoger worden, denk ik maar aan één ding: salade voor het avondeten. Niet zomaar een salade, maar een echte lekkere. Een die ons helpt om onze dagelijkse doelstelling te halen van 3 porties groenten en 2 porties fruit per dag. Deze brood- en tomatensalade is lekker fris en zomers, maar toch stevig genoeg om als lunch of licht avondmaal te eten. Hoewel het een reputatie heeft als een Toscaans gerecht, zijn broodsalades niet ongewoon elders in de Middellandse Zee.
RECEPT: Suikerarme kersenconfituur

RECEPT: Suikerarme kersenconfituur

July 31 2021
Verse kersen zijn nog lekker in het seizoen, tijd om er lekkere confituur mee te maken zodat we weer het hele jaar door van lekkere kersen kunnen genieten. Dit recept voor suikerarme kersenconfituur is zo goed dat je het zo uit de pot zou kunnen eten. Dit spul is geweldig. Het moeilijkste bij het maken van confituur is het ontpitten van de verse kersen. Voor extra smaak gebruik ik Kirsch. Terwijl de alcohol verdampt tijdens het kookproces, blijft de intense kersensmaak behouden, wat extra diepte toevoegt aan de toch al geweldige confituur. Ik hoef je vast niet te vertellen hoe je van deze suikerarme kersenconfituur kunt genieten. Op toast, op ijs, in Jolliette's yoghurt, in een onweerstaanbare kersentaart of gesmeerd over geitenkaas met crackers.
RECEPT: Jolliette's tomatensaus

RECEPT: Jolliette's tomatensaus

July 10 2021
Deze tomatensaus is zo goed dat het zeker het favoriete sausrecept van uw gezin wordt! Dit is een recept dat we jarenlang hebben geperfectioneerd. Voor onze kinderen roept het goede herinneringen op. Voor Jolliette is een tomatensaus een saus die lang op het fornuis suddert, zodat de smaken zich echt verdiepen en ontwikkelen.