Recepten

Filter

RECEPT: Jolliette's wortelsoep

RECEPT: Jolliette's wortelsoep

July 4 2021
Als je van een smaakvolle kom soep houdt, zal dit recept op alle fronten presteren. 1 kom soep geeft je ook 1 van de 3 nodige porties groenten per dag. De warme kruiden, in combinatie met citroen zullen je op de best mogelijke manier verrassen. De eerste keer dat ik deze soep maakte, was om de overvloed aan wortelen die in huis had op te maken. Ik had al zo vaak wortelen gekookt voor de soep, maar probeerde eens ze eerst te roosteren. Het resultaat was top!
RECEPT: Gegrilde romeinse sla met een dressing van avocado en limoen

RECEPT: Gegrilde romeinse sla met een dressing van avocado en limoen

June 26 2021

Als je nog nooit sla hebt gegrild, nemen we het je zeker niet kwalijk. Probeer onze Romeinse sla met een heerlijke smaak op de gril. Lekker knapperig, met gebruinde gegolfde randen. Mals van binnen, maar toch crunchy. Met een romige dressing gemaakt van avocado, kerstomaatjes en een heerlijk stukje gegrilde kip of vis is de avond helemaal geslaagd.

RECEPT: knoflook chimichurrisaus

RECEPT: knoflook chimichurrisaus

June 26 2021

In Argentinië wordt chimichurri geserveerd met parrillada - een mixed grill van biefstuk, karbonades en worstjes. Deze smakelijke topping is een aanvulling op veel meer dan gegrild vlees. Gebruik chimichurri als marinade, dipsaus of specerij om groenten, pasta en meer te transformeren. Wij combineren chimichurri graag met onze zomerse gegrilde groenten. 

RECEPT: Jolliette’s gegrilde groenten met balsamicodressing

RECEPT: Jolliette’s gegrilde groenten met balsamicodressing

June 25 2021

Gegrilde groenten maken met een heerlijke balsamicodressing is een van mijn favoriete manieren om in de zomer van groenten te genieten. Het is vers, het is gezond en als je verschillende kleuren gebruikt, is het prachtig! Het is een snel en eenvoudig bijgerecht dat heel weinig moeite kost en doordrenkt is met zoveel smaak, niet alleen van de balsamicodressing, maar ook van het grillen zelf. Een hit bij barbecues, maar ook op elke dag van de week.

RECEPT: zachte wafeltjes zonder suiker en lactose

RECEPT: zachte wafeltjes zonder suiker en lactose

June 6 2021
Regelmatig testen we bij de keuken van Jolliette recepten uit, of we experimenteren met een gezondere vorm van bestaande recepten. Op zondag hebben we vaak zin iets zoets. In de lekkerste wafeltjes van ons Moeke. Onze dochter heeft lactose-intolerantie, we maakten speciaal voor haar een variant zonder lactose en vervingen de suiker door een gezondere variant. Hiermee zijn onze wafeltjes lekker zoet. Probeer dit recept eens en combineer het zeker met een portie rood fruit. Zo kom je aan 1 van je 2 porties fruit per dag (denk ook aan je 3 porties groenten). Kies voor een mix van bessen zoals blauwe bessen en aardbeien.