Laat je bord leiden tot minder stress en meer vitaliteit

Laat je bord leiden tot minder stress en meer vitaliteit

Gezond eten is een essentieel ingrediënt in de strijd tegen ziekte. Het zorgt ook voor meer energie en een beter leven. Laat je inspireren om de vitaliteit en het welzijn van jouw gezin, jouw collega's en jezelf te bevorderen.

Zoals we weten bevat onze voeding vaak nog een tekort aan voedingsstoffen. De Global Burden of Disease-studie, waarin bijna 200 landen werden onderzocht, toont aan dat slechte voeding verband houdt met een op de vijf van alle sterfgevallen onder volwassenen door niet-overdraagbare ziekten, zoals hartaandoeningen, veel vormen van kanker en type 2 diabetes. Over de hele wereld consumeren we te veel natrium, rood vlees, gezoete dranken, bewerkte voedingsmiddelen en transvetten, en we krijgen niet genoeg volle granen, groenten, noten en zaden, vezels, omega-3-oliën, meervoudig onverzadigde vetzuren, kalk en fruit binnen. 

Zoveel adviezen

Margaret Mead had terecht gezegd: 'Het is gemakkelijker iemands religie te veranderen dan zijn eetpatroon te veranderen.' Hoe pak je het dan aan? Het krioelt van de adviezen: tijdbeperkt eten, keto-dieet, mediterrane keuken, strategieën voor portiecontrole, veganisme zijn enkele van de vele eetmethoden. Wat is nu goed voor ons? Wat we eten beïnvloedt onze fysieke energie, emotionele balans en mentale prestaties. Als we de juiste keuzes maken, kan ons bord leiden tot minder stress en meer vitaliteit, twee doelen waar veel mensen en werkgevers actief naar op zoek zijn. 

Verander niet alles in 1 keer

Er zijn tal van factoren waardoor gezond eten een ingewikkelde zaak lijkt. Maar het hoeft niet zo overweldigend te zijn. In plaats van te proberen de manier waarop je eet te herzien, werkt het om voor kleinere veranderingen te gaan zoals:

  1. een gezonde yoghurt in de koelkast
  2. 15 tot 25 gram noten en zaden per dag
  3. 3 porties groenten en 2 porties fruit per dag
  4. vezelrijke of volkoren producten
  5. altijd water bij de hand

Probeer dit al eens dagelijks toe te passen. Dan ben je al een hele stap vooruit. Het brengt je tot minder stress en meer vitaliteit. Laat ons weten hoe het gaat! 

Read more

Bloemkoolallures

Bloemkoolallures

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond ontbijten doe je zo

15 tot 25 gram noten en zaden per dag

15 tot 25 gram noten en zaden per dag

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.