Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Vechten tegen kanker is een essentieel onderdeel van de bestaansreden van Jolliette. Van bij het begin onderschrijven we de doelstelling van de VN om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan ziekten zoals kanker met een derde in te perken onder andere via preventie en behandeling. Wij vinden dat ook kleine acties een verschil kunnen maken. Bij Jolliette zetten we in op gezonde voeding en een gezond leven waarin we onze plannen en dromen kunnen waarmaken. In ons werk focussen we op meer groenten, meer fruit en nuttige voedingsvezels en minder zout, suikers en verzadigde en industrieel geproduceerde transvetten. Elke dag sleutelen we hieraan en we hopen ook in de toekomst meer initiatieven te kunnen nemen op het vlak van gezondheid.

De wereld heeft al grote vooruitgang geboekt bij het terugdringen van ziekten zoals kanker, maar er is nog een lange weg te gaan. Een groeiend aantal studies geeft aan dat de manier waar je leeft je risico mogelijk kan verlagen.

Het zit niet enkel in de genen

Hoewel onze genen ons risico op kanker beïnvloeden, is het grootste verschil in het risico op kanker tussen mensen te wijten aan factoren die niet zijn geërfd. Het vermijden van tabaksproducten, op een gezond gewicht blijven, actief blijven gedurende het hele leven en het eten van een gezond dieet kan iemands levenslange risico op het ontwikkelen of sterven aan kanker aanzienlijk verminderen. Dit wordt ook in verband gebracht met een lager risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen en diabetes.   

Er is iets wat u kan doen

Van het beperken van alcoholgebruik tot gezond eten, er is iets wat u kan doen om het risico op kanker te verminderen. Wij geloven dat er een rol voor Jolliette is weggelegd om met een aantrekkelijk en gezond aanbod een steentje bij te dragen en de bewustwording te helpen vergroten. We geven het voorbeeld van een gezonde levensstijl met het aanbod dat we brengen en met de inspiratierol die we meer en meer willen invullen.

Gezonde keuzes stimuleren 

Hoewel gezonde keuzes door ieder van ons kunnen worden gemaakt, kunnen ze worden gestimuleerd. Er zijn grotere inspanningen nodig om een ​​omgeving te creëren die het ons gemakkelijker maakt om gezonde keuzes te maken als het gaat om voeding en lichamelijke activiteit. We hopen met de keuken van Jolliette hierin ook meer werk te kunnen verrichten in de toekomst.

Read more

Basilicum is best goed voor jou

Basilicum is best goed voor jou

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond ontbijten doe je zo

Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.