Jolliette - Healthy food

Filter

RECEPT: Panzanella salade

RECEPT: Panzanella salade

August 13 2021
Nu de temperaturen weer wat hoger worden, denk ik maar aan één ding: salade voor het avondeten. Niet zomaar een salade, maar een echte lekkere. Een die ons helpt om onze dagelijkse doelstelling te halen van 3 porties groenten en 2 porties fruit per dag. Deze brood- en tomatensalade is lekker fris en zomers, maar toch stevig genoeg om als lunch of licht avondmaal te eten. Hoewel het een reputatie heeft als een Toscaans gerecht, zijn broodsalades niet ongewoon elders in de Middellandse Zee.
RECEPT: Suikerarme kersenconfituur

RECEPT: Suikerarme kersenconfituur

July 31 2021
Verse kersen zijn nog lekker in het seizoen, tijd om er lekkere confituur mee te maken zodat we weer het hele jaar door van lekkere kersen kunnen genieten. Dit recept voor suikerarme kersenconfituur is zo goed dat je het zo uit de pot zou kunnen eten. Dit spul is geweldig. Het moeilijkste bij het maken van confituur is het ontpitten van de verse kersen. Voor extra smaak gebruik ik Kirsch. Terwijl de alcohol verdampt tijdens het kookproces, blijft de intense kersensmaak behouden, wat extra diepte toevoegt aan de toch al geweldige confituur. Ik hoef je vast niet te vertellen hoe je van deze suikerarme kersenconfituur kunt genieten. Op toast, op ijs, in Jolliette's yoghurt, in een onweerstaanbare kersentaart of gesmeerd over geitenkaas met crackers.
RECEPT: Jolliette's tomatensaus

RECEPT: Jolliette's tomatensaus

July 10 2021
Deze tomatensaus is zo goed dat het zeker het favoriete sausrecept van uw gezin wordt! Dit is een recept dat we jarenlang hebben geperfectioneerd. Voor onze kinderen roept het goede herinneringen op. Voor Jolliette is een tomatensaus een saus die lang op het fornuis suddert, zodat de smaken zich echt verdiepen en ontwikkelen. 
Een zwak voor zomers gegrilde groenten

Een zwak voor zomers gegrilde groenten

June 25 2021
Ja, groenten eten kan heerlijk (en makkelijk) zijn. Wij geloven in de magie van de gezonde keuken en concentreren ons op de meest natuurlijke ingrediënten om zowel lichaam als geest te voeden. We steken een tandje bij om jou van deze kleurrijke gegrilde groenten het water in de mond te doen lopen. Gegrilde groenten zijn een ideale manier om aan onze 3 porties groenten per dag te komen. Met grillen maximaliseer je de smaak en tover je een geweldige groenteschotel op tafel met minimale inspanning. Niemand verzamelt zich rond een fornuis om je broccoli te zien koken of stomen. Maar schroei die broccoli boven een heet vuur op de grill, en jullie worden allebei sterren van de show. Ontdek de mogelijkheden voor een gemakkelijk bijgerecht dat perfect bij bijna alles past.
Ken jij de gezonde betekenis achter de kleur van groenten en fruit?

Ken jij de gezonde betekenis achter de kleur van groenten en fruit?

May 15 2021
Als u op zoek bent naar een manier om uw maaltijden levendiger en gezonder te maken, hoeft u niet verder te zoeken dan het gangpad van uw supermarkt. Daar vind je een regenboog van groenten en fruit - van het lichtste wit tot het helderste oranje en het diepste paars. Groenten en fruit, ze houden ons gezond en voegen variatie, smaak en textuur aan onze voeding. Met zoveel kleurrijke groenten en fruit om uit te kiezen, en met zoveel manieren om ervan te genieten, zul je merken dat het gemakkelijk is om een ​​'kleurrijk' eetpatroon te creëren dat voedzaam en heerlijk is. De voordelen zijn enorm. Toch eten volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de meesten van ons niet genoeg groenten en fruit. We zouden elke dag minstens 400 g moeten consumeren om hun gezondheids- en voedingsvoordelen te plukken.
creatief met yoghurt

Wees creatief met yoghurt want het is goed voor u

April 12 2021

Al maken we er graag gebruik van, yoghurt is niet alleen voor het ontbijt. Eigenlijk gebruiken we het in alles, omdat het absoluut goed voor je is. Of het nu gaat om het geven van een rijke diepte aan een saus of voor een smeuïg stukje kip, yoghurt is onmisbaar in onze gezonde koelkast. We houden van Griekse yoghurt zonder toegevoegde suikers of kleurstoffen.

Fleur je keuken op met kurkuma

Fleur je keuken op met kurkuma

March 23 2021

Bij de keuken van Jolliette zijn we altijd op zoek naar het creëren van een superbord vol met verschillende gezonde, kleurrijke en smaakvolle voedingsmiddelen. Op regelmatige basis lichten we een ingrediënt uit dat we vaak gebruiken. Vandaag hebben we het over kurkuma. 

Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

March 15 2021
Er wordt aanbevolen om een tot twee keer per week vis of schaal-en schelpdieren te eten, waarvan een keer vette vis. Waarom? Een voeding met te weinig omega 3-vetzuren uit vis en schaal- en schelpdieren wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Een portie van 120 tot 130 g vis (rauw gewogen) volstaat.
Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

February 3 2021
We kunnen ons kankerrisico niet elimineren door bepaald voedsel te eten. Maar als we ons concentreren op het eten van een gezond en evenwichtig dieet en het behouden van een gezond gewicht, komt u een heel eind bij het verminderen van uw risico.
Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

Gezonde voeding speelt belangrijke rol in kankerpreventie

October 15 2020
Vechten tegen kanker is een essentieel onderdeel van de bestaansreden van Jolliette. Van bij het begin onderschrijven we de doelstelling van de VN om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan ziekten zoals kanker met een derde in te perken onder andere via preventie en behandeling. Wij vinden dat ook kleine acties een verschil kunnen maken. Bij Jolliette zetten we in op gezonde voeding en een gezond leven waarin we onze plannen en dromen kunnen waarmaken.