Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

Vis omwille van belangrijke gezondheidstroeven

Bij de keuken van Jolliette zijn we altijd op zoek naar het creëren van een superbord vol met verschillende gezonde en smaakvolle voedingsmiddelen uit de Voedingsdriehoek. We verkennen en integreren ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan verbindingen zoals antioxidanten, vezels of vetzuren die gunstig worden beschouwd voor iemands gezondheid. 

Wil jij weten wat we in onze boodschappen wagen laden en voor welke ingrediënten we bewust kiezen in onze keuken? We schijnen regelmatig ons licht op de keuzes die we maken. In de maand maart hebben we voor ons maandmenu naast nog veel andere nuttige en interessante ingrediënten gekozen voor vis en meer bepaald zalm. Vis heeft belangrijke gezondheidstroeven, in het bijzonder ook vette vis. Volgens het Voedingsinformatiecentrum is vis hartvriendelijk. Vis eten zou ook een gunstig effect hebben op onder meer kanker, artritis, depressie, gedragsstoornissen, het behoud van cognitieve functies op oudere leeftijd en het tegengaan van degeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer maar dat is volgens het centrum nog niet wetenschappelijk bewezen. Eenduidige bewijzen voor concrete voedingsaanbevelingen hierover ontbreken nog. 

Een tot twee keer per week vis

Er wordt aanbevolen om een tot twee keer per week vis of schaal-en schelpdieren te eten, waarvan een keer vette vis. Waarom? Een voeding met te weinig omega 3-vetzuren uit vis en schaal- en schelpdieren wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Een portie van 120 tot 130 g vis (rauw gewogen) volstaat.

Read more

Wij werken mee aan uw gezondheid

Wij werken mee aan uw gezondheid

Gezond ontbijten doe je zo

Gezond ontbijten doe je zo

Fleur je keuken op met kurkuma

Fleur je keuken op met kurkuma

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.