RECEPT: Suikerarme kersenconfituur

RECEPT: Suikerarme kersenconfituur

Verse kersen zijn nog lekker in het seizoen, tijd om er lekkere confituur mee te maken zodat we weer het hele jaar door van lekkere kersen kunnen genieten. Dit recept voor suikerarme kersenconfituur is zo goed dat je het zo uit de pot zou kunnen eten. Dit spul is geweldig. Het moeilijkste bij het maken van confituur is het ontpitten van de verse kersen. Voor extra smaak gebruik ik Kirsch. Terwijl de alcohol verdampt tijdens het kookproces, blijft de intense kersensmaak behouden, wat extra diepte toevoegt aan de toch al geweldige confituur. Ik hoef je vast niet te vertellen hoe je van deze suikerarme kersenconfituur kunt genieten. Op toast, op ijs, in Jolliette's yoghurt, in een onweerstaanbare kersentaart of gesmeerd over geitenkaas met crackers.

Ingrediënten

1 zakje van 20 gram Pec Plus

1 kg gehalveerde ontpitte kersen

500 gram Zùsto suikervervanger

scheutje Kirsch

sap van 1 limoen

Bereiding

  • Steriliseer de confituurpotjes gedurende 10 minuten in een kokend waterbad. Zet apart op een rek, samen met hun deksels.
  • Doe de kersen, water, citroensap en de Pec Plus en suikervervanger in een zware pot.
  • Breng langzaam aan de kook, roer om de suiker op te lossen. Kook het kersenmengsel op middelhoog tot middelhoog vuur, onder regelmatig roeren.
  • Houd een klein bord bij de hand. Als het mengsel er stroperig uitziet, test je de gelei-eigenschappen door een theelepel confituur op het bord te leggen en het een minuutje in de vriezer te zetten. Trek het bord naar buiten en haal je vinger door het midden van de jam. Als je met je vinger een streep kan trekken, is de confituur klaar om te potten. 
  • Giet de confituur in gesteriliseerde potten. Veeg de randen af ​​met een handdoek gedrenkt in heet water en bedek ze vervolgens met de deksels.
  • Laat de potten in het kokende water zakken en zorg ervoor dat er minstens 2,5 cm water boven de potten staat. Breng het water aan de kook en laat de potten 5 minuten in het kokende water. Plaats op een schone, droge handdoek of een rek.
  • Laat helemaal afkoelen. Controleer of de deksels ingedrukt zijn en bewaar ze op een koele donkere plaats. Als de deksels niet afdichten, bewaar die potten dan in de koelkast.

Read more

RECEPT: Jolliette's tomatensaus

RECEPT: Jolliette's tomatensaus

Hartige groentepannenkoek

Hartige groentepannenkoek

RECEPT: Panzanella salade

RECEPT: Panzanella salade

Comments

Be the first to comment.
All comments are moderated before being published.