Over Jolliette

We zijn gepassioneerd door goed eten en gezonde voeding. Het zit vol smaken, geeft energie en is prachtig om te zien. Onze missie is om te inspireren voor een gezonder leven. Eten is de beste vorm van gezondheids- en preventieve zorg. Dat is waar de keuken van Jolliette voor staat. Sinds eind 2019 hebben we met verschillende ideeën gespeeld, enkele concepten geprobeerd, eerst als pop-up restaurant begin 2020, daarna als bezorgrestaurant tot mei 2021 en nu scherpen we onze visie verder aan en bekijken wij hoe wij optimaal kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl. We weten dat wat we al gedaan hebben nog niet genoeg is, maar het is een begin. Als we beginnen met het nemen van eerste stappen, begrijpen we andere manieren waarop we kunnen bijdragen. 

Het is aangetoond dat gezonde voeding lichaam en geest van brandstof voorziet. De wereld heeft al grote vooruitgang geboekt bij het terugdringen van ziekten, maar er is nog een lange weg te gaan. De dreiging van bijvoorbeeld kanker, diabetes, hartziekten en dementie neemt toe. Maar een groeiend aantal studies geeft aan dat de manier waarop je leeft je risico mogelijk kan verlagen. Met veel interesse verdiepen we ons dan ook in internationale en nationale adviezen op het vlak van gezondheid en levensstijl. We onderschrijven de globale doelstelling van de Verenigde Naties om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan niet-overdraagbare ziekten met een derde in te perken. Dit kan gerealiseerd worden door onder andere in te zetten op preventie en een gezonde levensstijl.

De keuken van Jolliette zet hier op in. We willen mensen helpen om de meest gezonde versie van zichzelf te worden. Als we niet bezig zijn in onze keuken om mensen vreugde te brengen met heerlijk, voedzaam eten, dan werken we aan educatie rond gezond eten zodat mensen weten hoe een goede gezondheid kan voelen, en dat eten een ongelooflijke manier is om meer gezondheid in je leven te brengen. Het werd ondertussen onze missie om mensen te inspireren een voedingsrijk eetpatroon te volgen dat helpt om er op je best uit te zien en je op je best te voelen. To be continued ...

Nicole en team Jolliette