Onze gezondheidsthema's

Gewoon lekker eten is voor ons niet goed genoeg. We zetten in op gezonde voeding en een gezond leven waarin we onze plannen en dromen kunnen waarmaken. Wat je eet kan een diepgaand effect hebben op jouw leven en regelt bijna elke functie van je lichaam en geest.

Met Jolliette creëren we een omgeving die mensen inspireert tot een gezonde levensstijl. Het is ook nodig. De wereld heeft al grote vooruitgang geboekt bij het terugdringen van ziekten, maar er is nog een lange weg te gaan. De dreiging van bijvoorbeeld kanker, diabetes, hartziekten en dementie neemt toe. Maar een groeiend aantal studies geeft aan dat de manier waarop je leeft je risico mogelijk kan verlagen.

Wij geloven dat er een rol voor Jolliette is weggelegd om met een aantrekkelijk en gezond aanbod een steentje bij te dragen op kleine schaal. Wij mikken in eerste fase vooral op gezonde gerechten. We zetten in op:
  • meer groenten
  • meer fruit
  • meer nuttige voedingsvezels
  • minder zout
  • minder suiker
  • minder vet

We zetten hierbij ook in op food design, waarbij alles bij elkaar lekker moet zijn, gezond, maar ook mooi en aantrekkelijk. Mooi van buiten én van binnen. In de achtergrond houden we rekening met internationale en nationale adviezen op het vlak van gezondheid en gezonde levensstijl. We onderschrijven de globale doelstelling van de Verenigde Naties om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan niet-overdraagbare ziekten met een derde in te perken via preventie en behandeling, en de bevordering van de mentale gezondheid en welzijn. U zal merken dat Jolliette gaat over meer dan enkel eten, want je goed voelen gaat niet alleen over wat je eet. 
De keuken van Jolliette onderschrijft de doelstelling van de Verenigde Naties om tegen 2030 de vroegtijdige sterfte gelinkt aan niet-overdraagbare ziekten met een derde in te perken via preventie en behandeling, en mentale gezondheid en welzijn te bevorderen. Kleine acties kunnen een groot verschil maken. 
#kiesgezond #lifestyle #healthforall #delicious #gorgeous #goodeats #healthyeats #feelgood #duurzaamheid #SDG