Duurzame elegantie tijdens uw evenementen

Duurzame elegantie tijdens uw evenementen

Of u nu een grootschalig zakelijk gala organiseert of een gezellig trouwfeest, u bent waarschijnlijk de uitdaging tegengekomen om uw evenement duurzamer te maken. Gelukkig is het niet zo ontmoedigend als het lijkt. We zien duurzaamheid een integraal onderdeel van onze evenementenplanning. Door onze praktische tips te delen, streven we ernaar u in staat te stellen evenementen te organiseren die niet alleen memorabel zijn, maar ook vriendelijk voor onze planeet.

Bij Jolliette is duurzaamheid meer dan een modewoord; het is een principe dat is verankerd is in onze bedrijfsvoering vanaf dag een. Hoewel we voortdurend evolueren en streven naar verbetering, geloven we dat het delen van onze lessen anderen kan inspireren en begeleiden in hun inspanningen om duurzame evenementen te organiseren. Graag delen we met u enkele inzichten die de eco-bewuste planning van uw evenementen kunnen begeleiden:

Lokale inkoop

U kunt de milieu-impact van uw evenementen verminderen door lokale leveranciers te kiezen. Dit vermindert niet alleen de uitstoot van transport, maar komt ook ten goede aan de lokale economie, waardoor een kettingreactie van duurzaamheid ontstaat.

Afvalreductie

Een zorgvuldige planning van maaltijdporties en menu's kan aanzienlijk voedselafval verminderen bij evenementen. We werken ook aan manieren om voedselverspilling tegen te gaan.

Duurzame inkoop

Richt u op duurzame inkoop door producten en diensten te selecteren die voldoen aan milieustandaarden en sociale normen. Deze praktijk zorgt ervoor dat elk aspect van uw evenement, van menu tot decoraties, positief bijdraagt aan duurzaamheidsdoelen.

Omarm digitaal

In een tijdperk waarin digitale technologie overal is, kunnen digitale uitnodigingen en online evenementmaterialen aanzienlijk papierafval verminderen en de koolstofvoetafdruk verminderen die gepaard gaat met traditioneel printen en verzenden.

Kies duurzame locaties

Locaties die gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen of die worden erkend voor duurzame bedrijfsvoering kunnen de milieu-impact van uw evenement drastisch verminderen. 

Bewust cateren

Voedsel is een centraal element van elk evenement, en duurzame cateringopties kunnen een groot verschil maken. Kies een verantwoordelijke cateraar die duurzaamheid prioriteit geeft, lokale ingrediënten gebruikt en biologische, plantaardige opties aanbiedt.

Plan voor milieuvriendelijk vervoer

Het aanmoedigen van gasten om het openbaar vervoer te gebruiken, te carpoolen of pendeldiensten aan te bieden, kan de emissies die gepaard gaan met het reizen naar en van uw evenement minimaliseren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.